Διαρκής πρόοδος των ακαδημιών μπάσκετ

23/07/2015

Διαρκή πρόοδο καταγράφουν τα τελευταία δυο χρόνια οι ακαδημίες του καλαθοσφαιρικού ΑΠΟΕΛ. «Την περίοδο 2013-14 είχαμε 102 παιδιά, πέρσι φτάσαμε τα 109 ενώ για τη σεζόν 2015-16 θέλουμε να ξεπεράσουμε τις 130 εγγραφές» εξηγεί ο Αντώνης Ρουσάκης, τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών. 

Η αξιοκρατία, η σωστή δουλειά σε όλα τα επίπεδα και οι μακροπρόθεσμοι στόχοι που τέθηκαν, προσελκύουν κάθε χρόνο και περισσότερα παιδιά να δοκιμάσουν το ταλέντο τους στα μπασκετικά φυτώρια των γαλαζοκίτρινων. 

Ο κ.  Ρουσάκης ανέλαβε επικεφαλής των ακαδημιών την περίοδο 2013-14 και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των ακαδημιών.  «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη δραματική αύξηση των παιδιών αλλά ο στόχος μας είναι να πάμε καλύτερα και ψηλότερα» εξηγεί.

Στη συνέχεια, ο τεχνικός διευθυντής των Ακαδημιών αναφέρθηκε στον τρόπο λειτουργίας τους: «Οι ακαδημίες λειτουργούν σε κλιμάκια. Ο ΑΠΟΕΛ διαθέτει γήπεδα σε Ακρόπολη, Έγκωμη, Λατσιά, Γέρι και Λακατάμια με σκοπό να φτάσει κοντά σε όσο το δυνατό περισσότερα παιδιά. Διαθέτουμε ομάδες σε όλα τα τμήματα της Ομοσπονδίας και τα πηγαίνουν αρκετά καλά» . 

Συγκεκριμένα, ο ΑΠΟΕΛ διαθέτει ομάδες Παμπαίδων/ Παγκορασίδων, Παίδων/ Κορασίδων και Εφήβων / Νεανίδων, ενώ ένα παιδί μπορεί να ξεκινήσει να παίζει μπάσκετ από έξι χρόνων.

Ταλέντα και στόχοι
«Υπάρχουν ταλέντα σε όλες τις ηλικίες» λέει ο κ. Ρουσάκης και προσθέτει: «είναι φανερό ότι διαθέτουμε ποιότητα και μέσα από σκληρή προπόνηση και σωστή αξιολόγηση προσπαθούμε να προωθήσουμε τα παιδιά σε μεγαλύτερες ομάδες.  Στόχος μας είναι να τροφοδοτούμε τις ομάδες Ανδρών και Γυναικών με παιδιά των ακαδημιών μας και κινούμενοι προς αυτή την κατεύθυνση δεν διστάσαμε να προωθήσουμε μια 12χρονη στην γυναικεία ομάδα».

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στα τηλέφωνα 99581246 και 99488845

FOLLOW US ON TWITTER

Find Us On Facebook