Μαζική συμμετοχή στον Κλασικό Αθηνών!

10/11/2015

Για ακόμη μία χρονιά το ένδοξο Σωματείο μας, ανήμερα των γενεθλίων του, έλαβε μέρος στον 33ο Κλασσικό Μαραθώνιο Αθηνών, τόσο στην Κλασσική διαδρομή των 42 χιλιομέτρων όσο και στο αγώνισμα των 10 χιλιομέτρων. Ο ΑΠΟΕΛ με 13 αθλητές συμμετείχε για 3η συναπτή χρονιά στην ιστορική αυτή διαδρομή.

Αγώνας 10 χιλιομέτρων

Πέντε δρομείς μας (Τσιάρτας Στέλιος, Χατζηφραγκίσκου Γιώργος, Κωνσταντινίδης Κωνσταντίνος, Ανατολίτης Αντρέας και Μηνάς Παναγιώτης) έτρεξαν στο αγώνισμα των 10 χιλιομέτρων, καλύπτοντας την απόσταση στους δρόμους της Αθήνας και τερματίζοντας στο ιστορικό Καλλιμάρμαρο. Όλοι υπερέβαλαν εαυτούς, με σημαντικές προσωπικές επιτυχίες. Σε σύνολο 7170 αθλητών ξεχώρισε ο νεαρός δρομέας Τσιάρτας Στέλιος με χρόνο 40:34 και τελική κατάταξη 99ος. Επίσης πολύ σημαντική και η πρώτη παρουσία του Χατζηφραγκίσκου Γιώργου (346ος), ενώ οι Ανατολίτης, Κωνσταντινίδης και Μηνάς πέτυχαν τους προσωπικούς τους στόχους.

Μαραθώνιος
Με αριθμό ρεκόρ (8) το τμήμα Δρομέων του ΑΠΟΕΛ δήλωσε ξανά παρών σε έναν από τους ιστορικότερους Μαραθωνίους του κόσμου. Οι αθλητές μας που έλαβαν μέρος είναι οι εξής:

1)    Τσερώνης Τάσος: Με χρόνο 2:50:11 με τελική κατάταξη 31ος σε σύνολο 11834 αθλητές! Μια σπουδαία επίδοση στον δύσκολο αυτό αγώνα, από ένα σπουδαίο αθλητή και μαραθωνοδρόμο που έχουμε την τύχη να μας εκπροσωπεί σε μεγάλες διοργανώσεις!

2)    Ρούσσος Μιχάλης: Ο αθλητής μας ζει μόνιμα στην Αθήνα και εκπροσωπεί το Σωματείο μας σε αρκετούς αγώνες ανά το Πανελλήνιο. Στον 6ο  Μαραθώνιο της ζωής του, κατάφερε να τερματίσει διατηρώντας τους χρόνους του σε ψηλά επίπεδα με τελικό χρόνο 3:40:28!

3)    Θεμιστοκλέους Αντρέας: Στην πρώτη του προσπάθεια να τερματίσει ένα Μαραθώνιο τα πήγε περίφημα τερματίζοντας σε χρόνο 3:44:07! Εκπληκτικός χρόνος για τα δεδομένα ενός ερασιτέχνη Δρομέα και σίγουρα εάν συνεχίσει έτσι το Σωματείο μας θα έχει κερδίσει ένα σπουδαίο αθλητή!

4)    Παλαντζής Πόλυς : Ακόμα ένας «πρωτάρης» στον Μαραθώνιο που τα πήγε περίφημα με χρόνο 3:59:15! Ο βασικός στόχος του τερματισμού σε χρόνο κάτω από 4 ώρες επετεύχθη και πλέον με περισσότερες εμπειρίες θα προχωρήσει για τους επόμενους αγώνες!

5)    Στυλιανού Στέλιος: Ο «άτυχος» της αποστολής μας, λόγω του ότι έχασε σημαντικό μέρος της προετοιμασίας του. Εντούτοις, έκανε μια εκπληκτική κούρσα τερματίζοντας κάτω από 4 ώρες (3:59:54) και το πιο σημαντικό όπως ανέφερε, απόλαυσε τη διαδρομή και τον αγώνα δίνοντας υπόσχεση να το επαναλάβει και του χρόνου!

6)    Βαλιαντής Λούης : Είναι ο μοναδικός Δρομέας της ομάδας που είχε την τύχη να τρέξει και πέρυσι στον αγώνα και για ακόμη μια φορά τα πήγε φανταστικά! Ο τερματισμός του αθλητή μας παίρνει περισσότερη αξία αν αναλογιστούμε πως σε κάποιο σημείο του αγώνα ένιωσε σοβαρούς μυϊκούς πόνους και αναγκάστηκε να σταματήσει! Παρ’ όλα αυτά, δεν τα παράτησε και με τρομερά ψυχικά αποθέματα σημείωσε μια αξιοσέβαστη επίδοση 4:36:34!

7)    Δημητρίου Δημήτρης: Πέτυχε το μεγαλύτερο του στόχο που ήταν αρχικά να λάβει μέρος σ’ έναν Μαραθώνιο. Ένας δρομέας που μέχρι πριν λίγους μήνες δεν είχε τρέξει ποτέ στη ζωή του, κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να προετοιμαστεί και τερματίσει έναν από τους δυσκολότερους αγώνες του κόσμου σε χρόνο 4:51:34!

8)    Σαλίδης Κωνσταντίνος: Μοναδικός στόχος του αθλητή μας ήταν ο τερματισμός με οποιοδήποτε κόστος! Είναι  ίσως ο μεγαλύτερος νικητής του Μαραθωνίου αφού κατάφερε να υπερνικήσει αρκετές δυσκολίες, κυρίως στη περίοδο προετοιμασίας, αν και γνώριζε πως δεν ήταν 100% έτοιμος να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις μιας τέτοιας διαδρομής, πάλεψε και βγήκε νικητής τερματίζοντας με χρόνο 6:11:02!

Οι 13 αθλητές τίμησαν επάξια το περίφημο έμβλημα του Σωματείου μας στη Μητέρα Πατρίδα. Όλοι πέτυχαν τους στόχους που έθεσαν αλλά και τον πιο βασικό: τον τερματισμό στο ιστορικό Παναθηναϊκό Στάδιο φορώντας την τιμημένη φανέλα του ΑΠΟΕΛ. Όλοι επέστρεψαν στη βάση τους με μια υπόσχεση πως και του χρόνου θα είναι εκεί!

Find Us On Facebook

FOLLOW US ON TWITTER