Οι γαλαζοκίτρινοι Δρομείς

14/05/2019

Νοέμβριος 2013, η γαλαζοκίτρινη τρέχει τον πρώτο της Μαραθώνιο, στην πρωτεύουσα των Ελλήνων στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Εκεί όπου ο Φειδιππίδης θα ψέλλιζε το «νενικήκαμεν» εκεί όπου ο Σπύρος Λούης θα γινόταν ο πρώτος Ολυμπιονίκης Μαραθωνοδρόμος.

 

Λίγους μήνες μετά η κοινή ιδέα ωρίμασε με αποτέλεσμα τον Μάιο του 2014, να συσταθεί το Τμήμα Δρομέων ΑΠΟΕΛ αποτελούμενο από μια ομάδα αγνών οπαδών και πιστών Δρομέων. Σκοπός τους να συνδυάσουν την αγάπη τους για το ΑΠΟΕΛ με το πάθος τους για το τρέξιμο. 

 

Το Τμήμα Δρομέων με την δημιουργία του αναβίωσε το Τμήμα Στίβου του Σωματείου ΑΠΟΕΛ το οποίο ήταν υπεύθυνο για να προστεθεί το “Α” στον ΠΟΕΛ και να μετονομαστεί το 1928 σε ΑΠΟΕΛ. Στα χρόνια που ακολούθησαν αρκετοί σπουδαίοι αθλητές συμμετείχαν σε αγώνες στίβου με την γαλαζοκίτρινη. Φάρος όλων όμως ήταν ο ήρωας μας Μιχαλάκης Καραολής οποίος αγωνιζόταν με τα χρώματα του ΑΠΟΕΛ στις μεσαίες αποστάσεις. 

 

Το Τμήμα Δρομέων ΑΠΟΕΛ κατά την 5χρόνη ζωή του έχει να επιδείξει πλούσιο έργο. Αποτελούμενο από 200 αθλητές έχει συμμετοχές σε μεγάλες διοργανώσεις Μαραθωνίων, σε Διεθνές Μίτινγκ Στίβου και σε αγώνες Iron Man. Αρκετοί αθλητές του έχουν μεγάλες διακρίσεις τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. 

 

Η γαλαζοκίτρινη φανέλα με την ελληνική σημαία και το "Δεν Ξεχνώ” ταξίδεψε σε όλες τις γωνίες της γης με οδηγό τους γαλαζοκίτρινους δρομείς. 

 

Μέγας Χορηγός: ICE Power

 

Υποστηρικτές: Compressport Cyprus, Pulsin Protein Bars, Cyprus Theopisti Nut Butters και Pro-Αction

 

 Προπονητής Λεωνίδας Ιωάννου

 

FOLLOW US ON TWITTER

Find Us On Facebook