Τα γαλαζοκίτρινα πεντάλ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Gran Fondo στη Γαλλία

23/08/2017

Με χρώμα ΑΠΟΕΛ θα διεξαχθεί o τελικός του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Ερασιτεχνών UCI Gran Fondo στο Άλμπι της Γαλλίας, το τετραήμερο 24-27 Αυγούστου. Ο ΑΠΟΕΛ θα εκπροσωπηθεί από τρεις αθλητές, οι οποίοι κέρδισαν τις θέσεις για τον τελικό τον περασμένο Μάρτιο στην Πάφο, στο Cyprus Gran Fondo Powered by Volkswagen. Η αποστολή αναχώρησε για τη Γαλλία το βράδυ της Τρίτης (22/8).

Ο Πολύβιος Γρηγοριάδης και ο Κώστας Ριαλάς θα αγωνιστούν στην ηλιακή κατηγορία 50-54, ενώ ο αρχηγός της ομάδας Κώστας Αντωνίου, θα αγωνιστεί στην κατηγορία 19-34.

«Με DNA Ευρωπαϊκό»

Ο αθλητής του ΑΠΟΕΛ Πολύβιος Γρηγοριάδης σε δηλώσεις του ανάφερε: «είμαι πολύ χαρούμενος που θα αγωνιστώ για την Κύπρο και τον ΑΠΟΕΛ στο εξωτερικό». Ο αρχηγός Κώστας Αντωνίου σημείωσε ότι και οι τρεις ποδηλάτες «θα δώσουν τα πάντα για να εκπροσωπήσουν επάξια τον ΑΠΟΕΛ», ενώ ο Κώστας Ριαλάς τόνισε ότι «με Ευρωπαϊκό DNA, όπως προστάζει η ιστορία της ομάδας, θα αγωνιστούμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα».

Στον αγώνα θα λάβουν μέρος περίπου 2.300 αθλητές και αθλήτριες εκπροσωπώντας πάνω από 50 χώρες όλου του κόσμου. Η σειρά Gran Fondo της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας περιλαμβάνει 21 αγώνες, αρχίζει το Σεπτέμβριο και ολοκληρώνεται τον Αύγουστο. Επισκέπτεται τέσσερις ηπείρους: Ευρώπη, Αμερική, Ασία και Ωκεανία. Για πρώτη φορά το 2017 η Κύπρος φιλοξένησε αγώνα Gran Fondo.

To Albi βρίσκεται στη νότια Γαλλία, 75χλμ μακριά από την Τουλούζ και 650χλμ από το Παρίσι. Έχει πληθυσμό 71.000 κατοίκων. Η πόλη ζει και αναπνέει για τον τελικό του Gran Fondo, τον οποίον πρώτη φορά φιλοξενεί.

Χορηγοί του τμήματος Ποδηλασίας είναι τα παυσίπονα Nurofen, το Perskindol active gel, η ALCO Filters, η ACS Courier, η BW Swiss, η Ranking, τα γυαλιά ηλίου Bolle και τα ποδήλατα Fondriest

FOLLOW US ON TWITTER

Find Us On Facebook