Υψηλό γερμανικό εμπόδιο

05/11/2019

Ακόμη μια δύσκολη αποστολή για τον ΑΠΟΕΛ στο FIBA Europe Cup. Η ομάδα μας θα φιλοξενηθεί από τη γερμανική Medi Bayreuth στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της διοργάνωσης. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στο στάδιο «Oberfrankenhalle» στις 21:00 και θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι της FIBA (https://www.youtube.com/watch?v=RlTFzUQ1Uo4).

Πρόκειται για ένα από τα πιο υψηλά εμπόδια για την ομάδα μας, η οποία είναι το αουτσάιντερ στο παιχνίδι, αλλά θα προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό απέναντι σε έναν αντίπαλο που στοχεύει στην πρωτιά του ομίλου. Την περασμένη αγωνιστική οι Γερμανοί κέρδισαν στην έδρα τους την KB Prishtina 97-89 και ανέβηκαν στη 2η θέση, ενώ η ομάδα μας ηττήθηκε από τη BK Ventspils και παρέμεινε χωρίς νίκη.

Ποια είναι η Medi Bayreuth
Η Bayreuth ιδρύθηκε το 1975 και κατέκτησε το μοναδικό της πρωτάθλημα την περίοδο 1988-89, ενώ την ίδια χρονιά πανηγύρισε και το κύπελλο. Το ίδιο τρόπαιο το πήρε και την προηγούμενη χρονιά.

Την τελευταία 10ετία αγωνίζεται ανελλιπώς στην Bundesliga και τη φετινή περίοδο σε 5 αγώνες, μετρά 4 ήττες και 1 νίκη εκτός έδρας.

Το ρόστερ της αποτελείται από πολλούς Αμερικανούς και Γερμανούς παίχτες και ο μέσος όρος ηλικίας είναι 25χρονών.

FOLLOW US ON TWITTER

Find Us On Facebook